Tanden bleken

Naarmate u ouder wordt, worden uw tanden en kiezen donkerder van kleur. Hier zijn verschillende redenen voor. Denk aan tandglazuur dat dunner wordt, voedingsmiddelen, koffie en wijn die voor verkleuring zorgen, medicijngebruik of roken. Een val of breuk kan uw tand een gelige kleur geven. Met tanden bleken bij tandartspraktijk Kennemerland krijgt u weer een stralend wit gebit. Deze behandeling is 100% veilig, effectief, snel én pijnloos en kan bij een van onze locaties in Haarlem, Aerdenhout of Bennebroek worden ondergaan. Neem gerust contact op en bespreek de mogelijkheden om weer witte tanden te krijgen.

Veilige, effectieve en pijnloze methode om uw tanden weer wit te maken

Tanden bleken is de meest doeltreffende methode om uw tanden weer een witte glans te geven. Dit gebeurt bij tandartspraktijk Kennemerland meestal van buitenaf met een bleekvloeistof die 6% waterstofperoxide bevat. Het bleken is volstrekt veilig voor uw gebit. Een bleeksessie is zelfs minder schadelijk dan het drinken van een koolzuurhoudende drank als cola. De tandstructuur en het glazuur worden niet aangetast. De veilige en veel toegepaste behandelmethode voldoet volledig aan de EU-wetgeving. Met een gedoseerde behandeling krijgt u precies de gewenste kleur. Maak een afspraak en ervaar het zelf.

Als er sprake is van dode tanden, vindt het bleken van binnenuit plaats. De tandarts maakt hierbij de tand open, waarna in de verkleurde tand een papje met een blekend middel wordt aangebracht. De blekende werking houdt enkele dagen aan. Op het moment dat het gewenste resultaat is bereikt, wordt de betreffende tand met een definitieve vulling afgesloten.

tanden bleken

Direct aanmelden bij de praktijk?

Uitwendig of inwendig tanden bleken door gespecialiseerde tandarts

Tanden bleken is specialistenwerk, maar het is geen ingrijpende behandeling. De tandarts in praktijk Kennemerland verricht eerst onderzoek naar de gezondheidstoestand van uw tanden en tandvlees. Vervolgens wordt de kleur van uw tanden vastgesteld en wordt besproken wat voor u mogelijk is.

Bij uitwendig tanden bleken brengt de gespecialiseerde tandarts van Kennemerland de bleekgel aan de buitenzijde van de tanden aan met behulp van een bleeklepel. Deze wordt enkele uren per dag in de mond gedragen. De tanden zijn na een aantal dagen, afhankelijk van de mate van verkleuring, voldoende gebleekt. Als de tand is verkleurd door een ongeval of wortelkanaalbehandeling, wordt deze aan de achterzijde geopend en bleekmiddel in de tand ingesloten. Binnen één tot twee weken wordt het gewenste resultaat bereikt en de tand hersteld met een definitieve witte vulling.

Tanden bleken met LED Licht in praktijk Kennemerland

Het is ook mogelijk om bij ons in de praktijk uw tanden te bleken. Met Philips Zoom worden de tanden op een snelle en effectieve manier gebleekt in de praktijk. De behandeling duurt 4 keer 15 minuten. Het geavanceerde LED-licht versnelt het bleekproces. Daardoor wordt er een effect bereikt tot zes tinten lichtere tanden.

Effect tanden bleken blijft 2 tot 2,5 jaar zichtbaar

Het effect van tanden bleken blijft over het algemeen 2 tot 2,5 jaar zichtbaar. Dit is afhankelijk van uw drink-, eet- en rookgewoonten en van een goede mondhygiëne. Met een periodiek bezoek aan de mondhygiënist van tandartspraktijk Kennemerland houdt u controle over de conditie van uw gebit.

Door niet te veel koffie, thee en wijn te drinken en geen of zo min mogelijk sigaretten te roken, vermijdt u negatieve effecten op de kleur van uw tanden. Samen met goede mondverzorging en gebruik van de juiste tandpasta geniet u langer van witte tanden. Tanden bleken kan zonder problemen worden herhaald, in geval uw tanden na enkele jaren weer verkleuren. Informeer naar de mogelijkheden en gun uzelf een stralend witte lach.