Afspraak vergeten bij Tandartspraktijk Kennemerland? Wat nu?

Een afspraak vergeten bij de tandarts kan voorkomen. Bij Tandartspraktijk Kennemerland begrijpen wij volledig dat u soms verhinderd kunt zijn. Helaas moeten wij hiervoor wel kosten in rekening brengen. Dat doen wij liever niet, dus helpen wij u graag om uw afspraak niet te vergeten. 

Herinnering voor uw tandartsafspraak via SMS

Bij Tandartspraktijk Kennemerland helpen wij u graag om uw afspraak niet te vergeten. Daarom sturen wij één dag voor uw afspraak een SMS op het bij ons bekende 06-nummer van u. Wel zo makkelijk.

Tandartsafspraak op tijd afzeggen of verzetten?

Is er iets tussen gekomen? U kunt zich tot 48 uur (twee werkdagen) van tevoren afmelden door onze praktijk te bellen op 023-5265500.

Waarom moet ik betalen als ik een afspraak vergeet?

Helaas komt het in heel Nederland regelmatig voor dat een patiënt een tandartsafspraak vergeet. Dit leidt tot hoge kosten voor de praktijk. Per behandelaar worden in Nederland gemiddeld maar liefst 3,6 afspraken per week niet nagekomen. Daarom moet de tandartspraktijk jammer genoeg hier kosten voor in rekening brengen.

Eerste keer afspraak vergeten?

Het kan gebeuren dat u een keertje uw tandartsafspraak bent vergeten. Wij zullen u dan in ieder geval proberen te bellen en sturen een brief. Helaas moeten wij kosten in rekening brengen voor de vergeten afspraak. De kosten zijn volgens de landelijke richtlijnen. U kunt meer lezen over deze richtlijnen bij de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT).

Tweede keer afspraak vergeten?

Wat vervelend dat u nogmaals uw afspraak bent vergeten. Helaas moeten wij u hierdoor een rekening van 25 euro sturen. U krijgt daarbij natuurlijk wel een brief met uitleg. 

Derde keer afspraak vergeten?

Voor de derde keer een afspraak vergeten is natuurlijk niet fijn. Als er iets is waar wij bij kunnen helpen, neem dan vooral contact op met onze praktijk. Helaas moeten wij nu wederom een rekening sturen samen met een brief waarin de hoogte wordt gespecificeerd.

Vierde keer afspraak vergeten?

Gelukkig komt dit maar zelden voor. Als u voor de vierde keer een afspraak vergeet moeten wij helaas een rekening sturen met een begeleidende brief van uitschrijving als patiënt bij ons.


Zijn er onduidelijkheden over uw vergeten afspraak?

Heeft u vragen over uw vergeten afspraak of iets anders? Neem dan vooral contact op.

Wilt u een nieuwe afspraak maken bij onze praktijk?

Als u een afspraak bent vergeten kunt u weer een nieuwe inplannen. Bekijk onze verschillende opties om een afspraak te maken bij Tandartspraktijk Kennemerland.