Staan uw tanden of die van uw kinderen te ver naar voren of scheef? Heeft u te weinig of te veel ruimte in uw gebit? Passen uw tanden en kiezen niet goed op elkaar, waardoor u niet goed kunt kauwen? In alle gevallen zorgen de tandartsen voor orthodontie van Tandartspraktijk Kennemerland ervoor dat uw tanden en kiezen mooi op een rij komen te staan en goed op elkaar passen. Een rechte rij tanden ziet er prachtig uit en zorgt ervoor dat u uw gebit beter kunt poetsen. Kennemerland heeft ruim aandacht voor orthodontie, waarbij vanaf jonge leeftijd de groei en ontwikkeling van kaak en tanden wordt begeleid. Kies ook voor een mooi en gezond gebit. Meld u aan en voorkom mondproblemen en geniet van een mooie glimlach.

Vroeg advies over orthodontie kan lang traject op latere leeftijd voorkomen

De tandarts van praktijk Kennemerland kijkt tijdens de halfjaarlijkse controle naar gaatjes en andere aandoeningen, maar ook naar de vorm van het gebit. Als daar verbeteringen aan mogelijk zijn, wordt u of uw kind doorverwezen naar een van de tandartsen voor orthodontie binnen de tandartspraktijk. Tijdens het eerste bezoek wordt gekeken of een beugel noodzakelijk is én of het gebit voldoende is ontwikkeld voor het dragen van een beugel.

Kennemerland heeft de screening op jonge patiënten uitgebreid. De afdeling orthodontie checkt kinderen vanaf circa 8 jaar op de groei en ontwikkeling van hun gebit. Een vroeg advies over een correctie kan een langdurig traject op latere leeftijd voorkomen. Heeft u een kind dat jonger is dan 10 jaar? Maak een vrijblijvende afspraak om te weten te komen of een orthodontische behandeling gewenst is.

Direct aanmelden bij de praktijk?


Klik hier om u aan te melden!

Orthodontie zorgt met beugel voor rechte tanden en een mooie glimlach

Heeft uw kind spleetjes tussen de tanden, vooruitstekende boventanden met een overbeet of scheefstand door ruimtegebrek? Het zijn redenen om de tandartsen voor orthodontie te raadplegen en met een beugel te beginnen. Rechte tanden verbeteren en voorkomen  tandvleesproblemen, botverlies rond de tanden, de kauwfunctie, cariës en overmatige gebitsslijtage. Rechte tanden zorgen bovendien voor een beter gezichtsuiterlijk met een mooie glimlach, meer zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.

Universitair geschoolde specialist met een breed takenpakket

De tandartsen voor orthodontie van Tandartspraktijk Kennemerland zijn universitair geschoolde specialisten die méér doen dan tanden rechtzetten. Na het onderzoeken van afwijkingen in kaak en gebit en advies over de noodzaak en mogelijkheden van behandeling, worden er röntgenfoto’s en foto’s van mond en gezicht gemaakt. Tot het brede takenpakket behoren ook het nemen van gebitsafdrukken, het maken van gipsmodellen, het opstellen van een behandelplan en begroting, het plaatsen van de beugel, het bewaken van de voortgang en het verrichten van aanpassingen.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar orthodontie@kennemerland.nl. U krijgt snel antwoord. Of schrijf u direct in bij tandartspraktijk Kennemerland.