Behandelingen Tandartspraktijk Kennemerland op een rij

Behandelingen van Tandartspraktijk Kennemerland hebben wij onderverdeeld in aandachtsgebieden. Onze vestigingen in Haarlem en omstreken hebben naast algemene tandheelkunde namelijk meerdere aandachtsgebieden. Door de specialisaties of expertise van onze tandartsen bieden onze locaties alles wat u nodig heeft voor uw tanden. Hierdoor zijn verwijzingen zelden nodig. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Aandacht voor orthodontie

Naast de reguliere orthodontie (beugels) hebben we de screening op jonge patiënten uitgebreid. Onze afdeling orthodontie controleert kinderen nu al rond de leeftijd van 8 jaar op de ontwikkeling van het gebit. Door in sommige gevallen vroeg te adviseren kunnen langdurige trajecten op latere leeftijd worden voorkomen. We kunnen deze speciale service bieden omdat een aantal van onze tandartsen als aandachtsgebied orthodontie heeft. Hierdoor zijn de lijnen heel kort. Heeft u een kind dat jonger is dan 10 jaar? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Tanden bleken 

Wilt u uw tanden bleken? Dat kan bij onze vestigingen in Haarlem en omstreken. Wij bieden de mogelijkheid om uw tanden veilig te bleken. Door bijvoorbeeld thee en koffie kan uw glazuur een andere kleur krijgen. Onze afdeling cosmetische tandheelkunde bespreekt graag met u de mogelijkheden om uw witte tanden terug te krijgen.

Wortelkanaalbehandeling

Natuurlijk kunt u voor een wortelkanaalbehandeling bij Tandartspraktijk Kennemerland terecht. Onze endodontologen zijn gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. U kunt wortelkanalen vinden in de wortel van een tand of kies. De kanalen zitten vol met bloedvaten, zenuwen en bindweefsel. Dit noemt men de pulpa. U heeft een wortelkanaalbehandeling nodig als de pulpa ontstoken is.

Aandacht voor angst 

Bent u bang voor de tandarts? Enkele van onze tandartsen heeft als aandachtsgebied angst tandheelkunde. Bij onze vestigingen in Haarlem en omstreken willen wij elke patiënt een fijne ervaring aanbieden. Als u angst heeft voor de tandarts gaan we samen kijken naar de meest ontspannen manier voor uw behandeling. Vervolgens heeft u zelf de keuze hoe u verder wilt gaan. Tandartspraktijk Kennemerland wil u graag helpen uw angst voor de tandarts te overwinnen. Binnenkort starten we met behandelingen onder narcose.

Implantaat

Ontbrekende tanden of kiezen kunnen wij vervangen met behulp van implantaten. Onze implantologen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van kunstwortels. Een implantaat is dan ook een titanium kunstwortel die in uw kaak geplaatst wordt. Op de kunstwortel komt dan een kroon, brug of prothese. De implantaten zorgen ervoor dat uw gebit weer functioneert als vanouds.

Aandacht voor kinderen 

Bij Tandartspraktijk Kennemerland hebben wij speciale aandacht voor kinderen. Wij begrijpen dat de tandarts door kinderen niet altijd als een leuk uitje wordt gezien. Wij vinden dat dit ook anders kan. Enkele van onze tandartsen hebben als aandachtsgebied kindertandheelkunde en kunnen goed met kinderen omgaan. Daarom zijn kinderen meer dan welkom bij Tandartspraktijk Kennemerland. 

Verdoving 

Mocht u een onprettig of pijnlijk gevoel ervaren tijdens uw tandartsafspraak, dan is verdoving mogelijk. De verdoving bestaat uit een klein prikje en daarna voelt u meestal geen pijn meer. In sommige gevallen kan de tandarts u aanraden om een plaatselijke verdoving te nemen, maar u maakt natuurlijk altijd zelf de keuze. Een verdoving is niet verplicht, maar kan soms wel als fijner worden ervaren. Veruit de meeste mensen willen graag een verdoving.

Kroon en brug

Heeft uw gebit een kroon of brug nodig? Tandartspraktijk Kennemerland kan u verder helpen als u last heeft van verzwakte of (deels) ontbrekende tanden en kiezen. Dan is een kroon of brug vaak de beste oplossing. Een kroon is een kapje van metaal of porselein dat over uw tand of kies past. Het lijkt op uw eigen tand, omdat de tandarts het kapje vast lijmt. Mist u meerdere tanden of kiezen kunnen wij helpen door een brug te maken. De brug wordt gebouwd met hulp van meerdere kronen en nepkiezen of neptanden. Vervanging van uw kroon of brug is natuurlijk ook een optie. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Mondhygiëne

Mondhygiëne vinden wij bij Tandartspraktijk Kennemerland enorm belangrijk. Goede mondhygiëne zorgt er namelijk voor dat uw tandvlees niet gaat ontsteken en u geen gaatjes krijgt. Bij onze praktijk hebben wij een team van mondhygiënisten en preventie-assistenten die u helpt bij de juiste verzorging van uw gebit.


Benieuwd naar het team van Tandartspraktijk Kennemerland?

U bent nieuwsgierig geworden naar de mensen die in onze vestigingen werken. Leer dan snel ons team kennen.

Inschrijven bij Tandartspraktijk Kennemerland

Wilt u patiënt worden bij Tandartspraktijk Kennemerland? Meldt u dan aan bij Tandartspraktijk Kennemerland.