Mondhygiënist

Het dagelijks tanden poetsen en tweemaal per jaar naar de tandarts gaan voor een periodieke controle. Het maakt deel uit van een goede gebitsverzorging. Daarnaast is een goede mondhygiëne van belang voor uw algehele gezondheid en een stralende lach. Een mondhygiënist is opgeleid om uw tanden en kiezen te beschermen én te voorkomen dat deze worden aangetast door tandbederf (gaatjes of cariës) en tandvleesaandoeningen als ontstoken en/of bloedend tandvlees. Tandartspraktijk Kennemerland vindt mondhygiëne zeer belangrijk. Ons team van mondhygiënisten en preventie-assistenten helpt u bij de juiste verzorging van uw gebit.

Met goede mondhygiëne problemen voorkomen en uw gebit gezond houden

Met een bezoek aan de mondhygiënist van tandartspraktijk Kennemerland voorkomt u problemen in de mond en houdt u uw gebit gezond. Een goede mondgezondheid heeft een positieve invloed op uw algemene gezondheid. Zo heeft onderzoek aangetoond dat er een relatie bestaat tussen ontstoken tandvlees en hart- en vaatziekten. De mondhygiëne richt zich op preventie en behandeling. Het talenpakket is veelomvattend. U kunt een afspraak maken bij de mondhygiënist voor:

  • Voorlichting en advies over het goed onderhouden van uw gebit en aandoeningen in de mond, in relatie tot voeding en de algehele gezondheid.
  • Verwijderen van tandsteen, tandplak of aanslag (met verkleuring) op uw tanden en kiezen.
  • Behandeling van pijnlijk en/of bloedend tandvlees (bij tanden poetsen).
  • Aanpak van rood, gezwollen of terugtrekkend tandvlees en gevoelige tandhalzen.
  • Het gladmaken van worteloppervlakten.
  • Het polijsten van vullingen en aanbrengen van fluoride en sealant.
  • Een vieze smaak in de mond of een slechte adem verhelpen.
  • Als u zelf niet meer in staat bent om uw gebit in optimale conditie te houden.

De mondhygiënist kan tevens in opdracht van de tandarts van praktijk Kennemerland lokale verdoving geven en nieuwe, kleine gaatjes behandelen. Daarnaast wordt hulp geboden bij het maken van röntgenfoto’s en gebitsafdrukken.

Direct aanmelden bij de praktijk?

Mondhygiënist geeft advies, maakt uw gebit schoon en behandelt eventuele klachten

Wilt u uw gebit gezond en sterk houden, met een frisse adem? Dan is een bezoek aan de mondhygiënist aan te raden. U krijgt deskundig advies hoe u uw tanden, kiezen en tandvlees in goede staat houdt. Uw gebit wordt schoongemaakt en eventuele klachten of aandoeningen worden adequaat behandeld. De gecertificeerde mondhygiënisten van tandartspraktijk Kennemerland zijn goed opgeleid en ze voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Een behandeling door de mondhygiënist wordt in de meeste aanvullende tandartsverzekeringen voor 75% vergoed.  Raadpleeg hiervoor uw zorgpolis en voorwaarden of vraag het na bij onze praktijk. U kunt zonder verwijzing in tandartspraktijk Kennemerland terecht voor advies, onderzoek, mondverzorging en behandeling van mondklachten. Mondhygiëne is op elke leeftijd van belang, bij volwassenen maar ook bij kinderen. Zeker als zij een beugel dragen.

Doe een gratis gebitscheck en krijg inzicht in de staat van uw gebit

Wacht niet te lang met een bezoek aan de mondhygiënist. Zonder dat u het merkt kan ontstoken tandvlees tot onherstelbare schade aan uw gebit leiden, zelfs tot het verlies van tanden en kiezen. Als bijvoorbeeld tandplak (dat voornamelijk uit bacteriën bestaat) niet wordt verwijderd, ontstaat er tandsteenverkalking met gaatjes en tandvleesontsteking. Voorkomen is beter dan genezen. Meld u aan bij onze tandartspraktijk. Dit kan telefonisch (023 – 526 55 00), per e-mail (info@kennemerland.nl) of door langs te komen op één van onze vijf locaties in Haarlem, Aerdenhout of Bennebroek.

Een verzorgd gebit kenmerkt zich door gezond tandvlees met een roze kleur en een sterke rij tanden en kiezen. Het tandvlees ligt strak rond de tanden en kiezen en bloedt niet bij poetsen, eten of reinigen. Wilt u weten hoe de conditie van uw gebit is? Doe een gratis gebitscheck bij tandartspraktijk Kennemerland. Vul uw e-mailadres in, klik op verzenden en u ontvangt een simpele checklist in uw mailbox. Op basis hiervan krijgt u inzicht in de staat van uw gebit. En in eventuele verbeterpunten, die bij uw volgende afspraak kunnen worden aangepakt.