Betaling bij tandartspraktijk Kennemerland gaat zo

Betaling bij Tandartspraktijk Kennemerland gaat tegenwoordig heel makkelijk. Als uw tandartsverzekering de kosten vergoedt hoeft u niets te doen. Bent u niet verzekerd of zijn er kosten die uw zorgverzekering niet vergoedt? Dan ontvangt u na uw bezoek een rekening van Infomedics. 

Hoe betaal ik bij Tandartspraktijk Kennemerland?

Na uw bezoek bij Kennemerland rekent Infomedics af met uw zorgverzekeraar. U hoeft hiervoor niets te doen. Bent u niet verzekerd of zijn er kosten die uw zorgverzekering niet vergoedt? Dan ontvangt u een rekening van Infomedics. Hierin staat uitgelegd hoe u kunt betalen. Wij van Tandartspraktijk Kennemerland werken samen met Infomedics, zodat wij ons kunnen richten op de beste zorg en aandacht voor u als patiënt.

Wat is Infomedics?

Infomedics verzorgt de facturering voor zorgaanbieders in Nederland. Zij versturen de rekening voor bijvoorbeeld tandartsen, mondhygiënisten, fysiotherapeuten, podotherapeuten en andere (para)medici. Infomedics zorgt ervoor dat de rekeningen afgehandeld worden.

Hoe zit dat met Infomedics en Famed?

Eind 2018 zijn Infomedics en Famed samen gaan werken. U heeft misschien hiervoor altijd een rekening van Famed gekregen. Dan krijgt u nu de rekening van Infomedics. Voor meer informatie kunt u het persbericht over de samenwerking lezen.

Kan ik bij Infomedics in termijnen betalen?

Vanaf 50 euro aan tandartskosten kunt u in termijnen betalen. Het is mogelijk om in 2 of 3 termijnen te betalen. Let op dat u per termijn 5 euro extra betaalt. Via Infomedics kunt u een betalingsregeling treffen. Wilt u in meer dan 3 termijnen betalen? Neem dan contact op met de servicedesk van Infomedics door te bellen naar 036-2031900. De servicedesk is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Kan ik bij Infomedics ook later betalen?

Dat is in bepaalde situaties zeker mogelijk. U kunt bellen naar 036-2031900 om te kijken of u in aanmerking komt. Infomedics is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Hoe zit dat met Infomedics en mijn tandartsverzekering?

Als u verzekerd bent rekent Infomedics eerst af met uw zorgverzekeraar. Daardoor hoeft u alleen nog de zorg te betalen die eventueel niet verzekerd is.

Een Infomedics-rekening ontvangen als u verzekerd bent?

Het is mogelijk dat u, ondanks dat u verzekerd bent, alsnog een rekening ontvangt. Omdat Infomedics geen inzage heeft in uw zorgpolis, kunt u dan het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. 

Is mijn Infomedics-rekening gedeclareerd bij mijn verzekering?

Wanneer er een vergoeding op de rekening van Infomedics wordt vermeld, is deze aangeboden ter vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Als u dit niet kunt terugvinden op de rekening, kan het zijn dat deze niet aangeboden is of volledig is afgewezen door uw zorgverzekeraar.


Hoe betaal ik bij de spoedtandarts?

Betalen bij de spoedtandarts werkt soms net even anders. Als u met een spoedgeval naar de tandarts gaat bekijk dan snel alle informatie over spoed.

Hoe vind ik actuele tandartskosten?

Als u de hoogte van uw rekening bekijkt is het ook fijn om te weten wat de tandartstarieven zijn. Jaarlijks bepaalt de NZa de actuele prijzen voor alle tandartsen in Nederland.