Spoed tandarts nodig? Alles wat u moet weten voor spoed

U zoekt met spoed een tandarts. Dan is het belangrijk om te weten wanneer u met een noodgeval bij de tandarts terecht kunt, waar de tandarts gevestigd is en hoeveel het kost. Daarom heeft Tandartspraktijk Kennemerland alle belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.

Wanneer moet u met spoed naar de tandarts? 

Wij spreken van een noodgeval bij de tandarts als u last heeft van acute pijn. Bij Tandartspraktijk Kennemerland zijn wij van mening dat u nooit onnodig met pijn hoeft rond te lopen. Als u midden in de nacht wakker wordt met heftige pijn is het goed om langs te gaan bij een spoed tandarts in de buurt. 

Wat zijn 6 voorbeelden van spoed bij de tandarts?

Zoals wij hierboven hebben benoemd noemen wij iets spoed bij acute pijn. Maar wat verstaat een tandarts nu precies onder acuut? Dit zijn situaties waar u direct contact op kunt nemen met de tandarts. 

  1. Indien er een afgebroken tand of kies is na een ongeluk
  2. Indien er een tand of kies is uitgevallen na een ongeluk
  3. Indien er een tand of kies los is gaan zitten na een ongeluk
  4. Indien er bloedingen/nabloedingen zijn na het trekken van een tand of kies
  5. Indien de wang opgezwollen is door een ontsteking, waarbij er slikklachten en koorts plaats vinden
  6. Indien er een kloppende zenuwpijn plaatsvindt

Waar vindt u een spoed tandarts in Haarlem en omstreken? 

  • Optie 1 voor spoed tijdens daguren: 

Voor een noodgeval gedurende de dag kunt u contact opnemen met onze praktijk. Tandartspraktijk Kennemerland is voor spoed te bereiken via het volgende telefoonnummer: 023-5265500

  • Optie 2 voor spoed tijdens overige uren: 

Mocht u in de avond, in het weekend of tijdens feestdagen met spoed een tandarts nodig hebben hebben wij een noodnummer. Dit is het nummer van onze informatiedienst. U wordt dan doorverbonden met de dienstdoende tandarts. Het noodnummer buiten normale uren is: 088 263 2727

Waar vindt u een spoed tandarts in de rest van Nederland? 

Mocht u zich op het moment van nood buiten Haarlem, Aerdenhout, Bennebroek of omstreken bevinden, dan kunt u hier kiezen via de provincie waar u zich begeeft. Per provincie vindt u de contactgegevens voor een spoed tandarts in de buurt. 

Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Gelderland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Zeeland
Noord-Brabant
Limburg

Wat kost een spoed tandarts?

Bij een spoedgeval zijn de kosten verschillend per praktijk. Meestal liggen de bedragen voor een spoed tandarts tussen de 50 en 250 euro. Het kan zijn dat u de rekening direct na de behandeling moet betalen, maar soms kunt u achteraf betalen. 

Vraag naar de kosten en de betaling als u contact opneemt, zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. De tarieven die nood tandartsen rekenen komen overeen met de bedragen die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is vastgesteld. 

Tandartspraktijk Kennemerland hanteert bij een spoedgeval dezelfde tarieven voor u als patiënt. Bent u nog geen patiënt bij Tandartspraktijk Kennemerland vraag dan gerust naar de kosten als u contact opneemt. 

Nu een spoed tandarts in Haarlem en omstreken nodig? 

Werkuren: 023-5265500

Avonduren, in het weekend of tijdens feestdagen: 088 263 2727


Adresgegevens van Tandartspraktijk Kennemerland

Onze vestigingen zijn te vinden in Haarlem, Aerdenhout en Bennebroek. Hier vindt u alle adresgegevens.

Openingstijden van Tandartspraktijk Kennemerland

Wilt u weten wanneer onze praktijken geopend zijn? Hier vindt u alle openingstijden.