U zoekt met spoed een tandarts. Dan is het belangrijk om te weten wanneer u met spoed bij de tandarts terecht kunt, waar de spoed tandarts gevestigd is en hoeveel het kost. Daarom heeft Tandartspraktijk Kennemerland alle belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.

Wanneer moet u met spoed naar de tandarts? 

Wij spreken van spoed bij de tandarts als u last heeft van acute pijn. Bij Tandartspraktijk Kennemerland zijn wij van mening dat u nooit onnodig met pijn hoeft rond te lopen. Als u midden in de nacht wakker wordt met heftige pijn is het goed om langs te gaan bij een spoed tandarts in de buurt. 

Wat zijn 12 voorbeelden van spoed bij de tandarts?

Zoals wij hierboven hebben benoemd noemen wij iets spoed bij acute pijn. Maar wat verstaat een tandarts nu precies onder acuut? Dit zijn situaties waar u direct contact op kunt nemen met de tandarts. 

 1. Pijn na het trekken van een tand of kies
 2. Pijn aan uw kaakgewricht
 3. Afbreken van uw tand of kies 
 4. Kiespijn 
 5. Zenuwpijn 
 6. Ontsteking van uw tandvlees 
 7. Opgezwollen wang door een ontsteking 
 8. Uitvallen van een kroon of vulling 
 9. Loszitten van uw ijzerdraad bij een beugel 
 10. Uitvallen van een tand of kies 
 11. Een vulling die te hoog is 
 12. Een bloeding na het trekken van een tand of kies 

Waar vindt u een spoed tandarts in Haarlem en omstreken? 

Optie 1 voor spoed tijdens daguren: 

Voor een spoedgeval gedurende de dag kunt u contact opnemen met onze praktijk. Tandartspraktijk Kennemerland is voor spoed te bereiken via het volgende telefoonnummer: 

023-5265500

Optie 2 voor spoed tijdens overige uren: 

Mocht u in de avond, in het weekend of tijdens feestdagen met spoed een tandarts nodig hebben hebben wij een noodnummer. Dit is het nummer van onze informatiedienst. U wordt dan doorverbonden met de dienstdoende tandarts. Het spoednummer buiten normale uren is: 

0900-1515

Waar vindt u een spoed tandarts in de rest van Nederland? 

Mocht u zich op het moment van spoed buiten Haarlem, Aerdenhout, Bennebroek of omstreken bevinden, dan kunt u hier kiezen via de provincie waar u zich begeeft. Per provincie vindt u de contactgegevens voor een spoed tandarts in de buurt. 

Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Gelderland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Zeeland
Noord-Brabant
Limburg

Wat kost een spoed tandarts?

Bij een spoedgeval zijn de kosten verschillend per praktijk. Meestal liggen de bedragen voor een spoed tandarts tussen de 50 en 250 euro. Het kan zijn dat u de rekening direct na de behandeling moet betalen, maar soms kunt u achteraf betalen. 

Vraag naar de kosten en de betaling als u contact opneemt, zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. De tarieven die spoed tandartsen rekenen komen overeen met de bedragen die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is vastgesteld. 

Tandartspraktijk Kennemerland hanteert bij een spoedgeval dezelfde tarieven voor u als patiënt. Bent u nog geen patiënt bij Tandartspraktijk Kennemerland vraag dan gerust naar de kosten als u contact opneemt. 

Nu een spoed tandarts in Haarlem en omstreken nodig? 

Werkuren: 023-5265500

Avonduren, in het weekend of tijdens feestdagen: 0900-1515

Adresgegevens van Tandartspraktijk Kennemerland

Onze vestigingen zijn te vinden in Haarlem, Aerdenhout en Bennebroek. Hier vindt u alle adresgegevens.

Openingstijden van Tandartspraktijk Kennemerland

Wilt u weten wanneer onze praktijken geopend zijn? Hier vindt u alle openingstijden.