Verzekering tandarts of onverzekerd? Dit wilt u weten

U heeft een verzekering voor de tandarts of u bent onverzekerd. In beide gevallen is het goed om te weten wat dit betekent voor uw kosten. Daarom heeft Tandartspraktijk Kennemerland alle belangrijke informatie over uw tandartsverzekering op een rij gezet.

Gratis naar de tandarts voor kinderen tot 18 jaar

Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Dan worden de tandartskosten van uw kind vanuit de basisverzekering vergoed. Deze kosten worden volledig vergoed en het verplicht eigen risico geldt hier niet voor. Welke tandartskosten voor uw kind onder de basisverzekering valt leest u in dit overzicht.

Zitten tandartskosten in mijn basisverzekering?

Bent u ouder dan 18 jaar? Dan wordt maar een deel van uw tandartskosten vergoed door uw basisverzekering. Als u wilt dat er meer tandartskosten vergoed worden kunt u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Vaak vergoedt uw aanvullende tandartsverzekering tot een bepaald bedrag per jaar. Voor extra actuele informatie kijkt u bij de Rijksoverheid.

Het verschil tussen tandartsverzekering en zorgverzekering?

Deze termen leveren nog wel eens verwarring op. Uw zorgverzekering bestaat uit uw basisverzekering voor bijvoorbeeld ziekenhuiszorg en eventueel aanvullende verzekeringen. Zo’n aanvullende verzekering kan uw tandartsverzekering zijn. 

Verzekerd of onverzekerd naar de tandarts?

Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een tandartsbezoek met verzekering of zonder verzekering. In beide gevallen kunt u langs gaan bij de tandartspraktijk. Met een tandartsverzekering worden uw kosten deels of helemaal vergoed. Komt u langs zonder verzekering, dan moet u de kosten zelf betalen. Heeft uw gebit weinig zorg nodig? Dan kan het goedkoper zijn om de kosten voor eigen rekening te nemen. Heeft uw gebit veel zorg nodig? Dan is het vaak slim om een verzekering af te sluiten.

Welke tandartsverzekering past bij mij?

Het kan lastig zijn om de juiste verzekering voor uw tandartskosten te vinden. Bij Independer vindt u een overzicht van aanvullende tandartsverzekeringen per verzekering.


Wat voor tarieven heeft de tandarts?

Het is goed om te weten wat uw tandartskosten zijn, zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Bekijk snel alles over de tarieven.

Wilt u meer weten over betalingen bij onze praktijk?

Betalen bij Tandartspraktijk Kennemerland gaat tegenwoordig bijzonder makkelijk. Lees alles over onze manier van betalingen.