Kroon zetten

 Wanneer uw tanden zo erg zijn beschadigd dat vullingen niet meer een oplossing zijn, dan kunt u ervoor kiezen een kroon te zetten. Grote vullingen of oude vullingen kunnen anders van kleur zijn en ervoor zorgen dat de mond er niet mooi uitziet en men niet meer vol overtuiging durft te lachen. Om cosmetische redenen kan dan worden gekozen voor kroon zetten. Het is ook mogelijk dat tanden en kiezen worden beschadigd door een ongeluk, waarbij een kroon uitkomst kan bieden. Het is ook mogelijk een kroon te zetten wanneer een tand of kies ontbreekt. Het ontbreken kan uiteraard vele verschillende redenen hebben. In geval van een ontbrekende tand wordt altijd eerst een implantaat ingebracht.

 

Kroon zetten op de beste manier

Tijdens het kroon zetten zal de tandarts een groot deel van de tand of kies gaan slijpen. Meestal wordt tijdens het slijpen een verdoving gebruikt, zodat patiënten hier geen last van ondervinden. Vervolgens wordt een afdruk gemaakt van de te behandelen tand of kies en de tanden die daarmee te maken hebben. De tandtechnicus gebruikt deze afdruk om het kroon zetten op een zo goed mogelijke wijze te laten verlopen en de kroon op de juiste hoogte en grootte te maken. Natuurlijk wordt ook nauwkeurig gekeken naar de vorm en kleur van uw eigen tanden en kiezen. Na het kroon zetten zal uw gebit nog altijd een mooi geheel vormen. Daar zorgen de tandartsen van tandartspraktijk Kennemerland voor.

 

Contact

Wilt u een kroon zetten maar heeft u nog geen idee bij welke praktijk omdat u verzekerd wilt zijn van de beste tandartsen en het beste advies? Dan kunnen wij u ten zeerste aanraden een afspraak te maken met tandartspraktijk Kennemerland. De tien tandartsen die in onze praktijk werkzaam zijn, hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in kroon zetten. Los van de ervaring en kunde, hebben wij ook meerdere locaties waardoor we altijd bij u in de buurt zitten. Haarlem Noord heeft een locatie in de Marnixstraat en Haarlem Parkwijk heeft een locatie op het Van Zeggelenplein. Bel voor noord naar: 023 – 5261536 en voor Parkwijk naar: 023 – 5352955.

Sitemap        023-5261536