Kroon vervangen

Het kan soms nodig zijn om een in het verleden geplaatste kroon te vervangen. Dit kan zijn omdat de oude kroon niet geheel slijtvast was of wanneer deze om een andere reden beschadigd is geraakt. Denk bijvoorbeeld aan het niet goed schoonhouden van het gebit, waardoor een kroon vervangen moet worden. Vaak denken patiënten dat een kunstkroon niet gepoetst hoeft te worden. Dit is helaas niet waar. Ook kunstmatige kronen zijn gevoelig voor tandbederf. Daarom kan het nodig zijn om op den duur een kroon te vervangen. De oude kroon moet dan worden verwijderd en de nieuwe kroon moet worden geplaatst.

 

Een kroon vervangen zonder zorgen

 Een kroon vervangen is vergelijkbaar met het plaatsen van de eerste kunstmatige kroon. De oude kroon moet worden verwijderd waarna deze kroon wordt vervangen door een nieuw kunstmatig exemplaar. Deze nieuwe kroon wordt aangepast naar de huidige staat van het gebit. Soms kan het zijn dat de kleur van het gebit in de loop der jaren veranderd is. Het kan dan mooier zijn om de nieuwe kroon aan te passen aan die veranderde kleur. Voordat de oude kroon verwijderd wordt, moet de patiënt een mal laten maken van het oude gebit. Zo kan de oude kroon vervangen worden door een mooi op maat gemaakt nieuw exemplaar. Een kroon vervangen is vrijwel pijnloos, maar mocht de patiënt het op prijs stellen, kan de mond verdoofd worden tijdens de behandeling.

 

Contact

 Moet uw oude kroon vervangen worden? Neem dan snel contact op met tandartspraktijk Kennemerland. Wij leggen u graag alles uit over een kroon die vervangen moet worden. Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het vervangen van uw oude kroon aangezien er anders tandbederf onder de kroon kan optreden. Wacht dus niet langer en maak een afspraak bij tandartspraktijk Kennemerland. Wij zijn te bereiken in locatie noord op het nummer 023-5261536 en in locatie zuid op het nummer 023-5352955.

Sitemap        023-5261536