Kroon behandeling

 Heeft u behoefte aan een kroon behandeling? Dan bent u bij tandartspraktijk Kennemerland aan het juiste adres. De tandartsen zijn namelijk gespecialiseerd in het zetten van kronen. Er zijn meerdere bezoeken aan de tandarts nodig wanneer u kiest voor een kroon behandeling. Zowel de tandarts als de tandartsassistentes zullen u volledig op de hoogte brengen van de behandelingen die horen bij het zetten van een kroon. De kroon behandeling bestaat uit het maken van de kroon of brug, dat zal niet rechtstreeks in uw mond gebeuren, maar in een tandtechnisch laboratorium. De behandeling bestaat uit een aantal stappen: afslijpen, afdruk maken, beetregistratie, kleurbepaling, noodvoorziening en vastzetten.

 

Kroon behandeling in verschillende stappen

De kroon behandeling wordt gestart met het afslijpen van een deel van de tand of kies waar het om gaat, totdat er uiteindelijk genoeg ruimte is ontstaan om een kroon of brug te maken. Indien nodig krijgt u een verdoving om pijn te voorkomen. Vervolgens wordt er een nauwkeurige afdruk gemaakt van de gehele kaak en het gedeelte waar de kroon moet komen. De kroon behandeling wordt vervolgd met een beetregistratie, daarmee zorgt de tandarts dat de tanden en kiezen van onder- en bovenkaken precies op elkaar aansluiten. Samen met uw tandarts zoekt u een kleur uit die het beste bij uw gebit past, zodat het een geheel blijft. De kroon behandeling wordt voortgezet met een tijdelijke kroon. Uiteindelijk wanneer de kroon perfect op maat is, zal bij de laatste afspraak de kroon op de juiste plaats in de mond worden vastgezet.

 

Contact

Wanneer vullingen niet meer de oplossing zijn om beschadigde tanden te herstellen, biedt een kroon behandeling uitkomst. Redenen om voor een kroon te kiezen kunnen verschillend zijn, maar patiënten hechten altijd waarde aan de manier waarop het wordt gedaan. De tandartsen van tandartspraktijk Kennemerland weten hoe belangrijk uw gebit is. Het is immers de eerste blikvanger. Daarom zorgen zij dat de kroon behandeling op de allerbeste en mooiste manier wordt uitgevoerd. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek bij onze praktijk in de Marnixstraat in Haarlem of op het Van Zeggelenplein in Haarlem. Bel voor de Marnixstraat: 023 – 5261536 en voor het Van Zeggelenplein: 023 – 5352955.

 

Sitemap        023-5261536