Kronen vervangen

Soms is het nodig om kronen te vervangen. Zeker bij de oudere generatie kronen, speelt slijtage soms een rol. Ook is het mogelijk dat kronen vervangen moeten worden vanwege een beschadiging door bijvoorbeeld een val. Wanneer de patiënt het gebit slecht onderhouden heeft, kan het zijn dat er tandbederf optreedt. Tandbederf kan leiden tot een beschadigde kroon of tandhals. In dit geval is het nodig om de kronen te vervangen.

 

Kronen vervangen zonder ellende

Kronen vervangen wordt op dezelfde manier gedaan als het plaatsen van kronen. Allereerst moet de patiënt happen in een speciaal bitje zodat er een mal ontstaat. Hierna wordt aan de hand van de nieuwe mal de nieuwe kroon op maat gemaakt. Hierbij wordt er ook naar de kleur van de rest van het gebit gekeken zodat de nieuwe kronen niet uit de toon vallen. Wanneer oude kronen erg beschadigd zijn, kan het nodig zijn om de kronen te vervangen met tijdelijke kronen. Wanneer de nieuwe kronen klaar zijn, is het tijd om de tijdelijke kronen te vervangen met de nieuwe definitieve kronen. De kronen die tegenwoordig geplaatst worden zijn getest op duurzaamheid en blijven vaak een stuk langer zitten dan de kronen die vroeger werden geplaatst door de tandarts. Dit is natuurlijk fijn aangezien dit ervoor zorgt dat u uw kronen minder vervangen hoeven te worden.

 

Contact

 Bent u op zoek naar een praktijk waar uw oude kronen vervangen kunnen worden? Tandartspraktijk Kennemerland beschikt over een team met zeer ervaren tandartsen die hun hand niet omdraaien voor kronen vervangen. U kunt ervan op aan dat u netjes en snel geholpen wordt en dat uw oude kronen vervangen worden voor zeer duurzame en mooie nieuwe exemplaren. Zo kunt u weer goed voor de dag komen. Tandartspraktijk heeft een locatie in Haarlem Noord, te bereiken op het nummer 023-5261536 en een locatie in Haarlem Zuid, te bereiken op het nummer 023-5352955.

Sitemap        023-5261536