Kindertandheelkunde

 Kindertandheelkunde wordt vaak onderschat. Mensen denken vaak dat het niet zoveel uitmaakt of het melkgebit wel of niet wordt gepoetst. Kindertandheelkunde is echter zeer belangrijk aangezien het tot wel 12 jaar kan duren voordat de tanden en kiezen van kinderen worden gewisseld. Tandartspraktijk Kennemerland is gespecialiseerd in kindertandheelkunde en wil benadrukken dat de basis voor een goede mondgezondheid al in de jonge jaren van een patiënt wordt gelegd.

 

Kindertandheelkunde zonder fratsen

 Kindertandheelkunde is belangrijk en dat kan volgens tandartspraktijk Kennemerland niet genoeg worden benadrukt. Jonge kinderen leren het makkelijkste en daarom is het zo belangrijk om van jongs af aan een goede poetsroutine te ontwikkelen. Het melkgebit kan immers ook rot worden. In de kindertandheelkunde komt het helaas maar al te vaak voor dat kinderen van 8 jaar oud met een ernstig verrot gebit voor het eerst een bezoek aan de tandarts brengen. Dit zou voorkomen kunnen worden door twee maal per dag goed de tanden van het kind te poetsen vanaf het moment dat de tanden doorkomen. Ook is het voor kinderen belangrijk om net zo vaak als een volwassen patiënt het gebit te laten controleren bij de tandarts. Zo kunnen ernstige problemen worden voorkomen en krijgt het kind een goede poetsroutine aangeleerd. De kindertandheelkunde mag niet onderschat worden omdat verwaarlozing hiervan het volwassen gebit ook kan beïnvloeden.

 

Contact

 Hecht u net als tandartspraktijk Kennemerland waarde aan kindertandheelkunde? Wacht dan niet langer en maak een afspraak en start met goed poetsen. Kindertandheelkunde is minstens zo belangrijk als volwassentandheelkunde aangezien hier de basis voor een gezond gebit wordt gelegd. Voor onze praktijk in Haarlem Noord kunt u contact opnemen met 023-5261536 en voor onze praktijk in Haarlem Zuid met 023-5352955.

Sitemap        023-5261536