Kindertandartsen

Kindertandartsen zijn er speciaal om zich te focussen op de belevingswereld van de jonge mens. Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan wennen aan de tandarts zodat zij een gezond en schoon gebit kunnen ontwikkelen. Kindertandartsen werken hieraan mee. Door meer tijd te nemen voor tandheelkundige behandelingen en door deze behandelingen door de bril van een kind te bekijken, wordt een bezoek aan kindertandartsen een stuk leuker en minder eng voor een kind.

 

Kindertandartsen eigenlijk heel gewoon

 Sommige mensen vinden kindertandartsen ongebruikelijk en raar. Niets is echter minder waar. Net als dat er kinderartsen zijn, bestaan er ook kindertandartsen. Op deze manier kan de focus veel meer worden gelegd op het ontwikkelende gebit van het kind. Niets is namelijk zo veranderlijk als een kindermond. Om problemen tijdig te herkennen, is het belangrijk dat kinderen regelmatig een bezoek brengen aan kindertandartsen. Zo kan namelijk worden geconstateerd dat er bijvoorbeeld niet goed genoeg wordt gepoetst, of dat er een gaatje aan het ontstaan is. Kindertandartsen kunnen tijdig op dit soort ontwikkelingen inspelen zodat er geen grotere problemen gaan ontstaan. Kinderen moeten namelijk bijna 12 jaar met hun melkgebit doen en het zou heel vervelend zijn als dit gebit al na 5 jaar in zeer slechte staat is.

 

Contact

 Laat u voorlichten over het belang van kindertandartsen en neem contact met ons op. De opbouw van een gezond gebit begint al in de jonge jaren van een mens en kindertandartsen kunnen hiermee helpen door goede zorg en advies te bieden aan de kinderen en de ouders. Tandartspraktijk Kennemerland heeft twee vestigingen in Haarlem. De locatie in Haarlem Noord is te bereiken op telefoonnummer 023-5261536 en de locatie in Haarlem Zuid op het telefoonnummer 023-5352955.

Sitemap        023-5261536