We hebben naast algemene tandheelkunde speciale aandacht voor cosmetische tandheelkunde. Speciale bleekbitjes en facings zijn zo enige mogelijkheden. Vraag ernaar aan uw tandarts bij uw eerstkomende bezoek.

Over bleken hebben we meer informatie. We gebruiken Opalescence. Dit is een middel waarmee u zelf thuis uw tanden kunt bleken. Opalescence is een professionele en 100% veilige bleekgel.

Gedurende uw leven zal de kleur van uw tanden veranderen, wat tot gevolg heeft dat de tint van het gebit donkerder wordt. Deze verkleuring doet zich in de loop der jaren voor en is een natuurlijk proces, dat onder invloed van diverse factoren plaatsvindt. Om de kleurverandering van het gebit te keren, kan men ervoor kiezen om de tanden te bleken. Hoewel dit een behandeling is die traditioneel binnen de cosmetische tandheelkunde wordt verricht, hoeft u er tegenwoordig niet meer per se voor naar een specialist. U kunt uw tanden met behulp van Opalescence namelijk gewoon thuis bleken. Opalescence is een doeltreffend en veilig middel, waarmee u zelf uw gebit kunt behandelen. Door de grote betrouwbaarheid van Opalescence wordt het bleekmiddel ook gebruikt in de professionele tandheelkunde. Opalescence is dan ook vrij van het schadelijke chloordioxide. Omdat Opalescence ook vaak door tandartsen wordt gebruikt, is het een van de meest gebruikte bleekmiddelen.

Thuisbehandeling met Opalescence uitvoeren

Voor het effectief gebruik van Opalescence dient u eerst een bleekset op maat te laten maken. Dit verzorgen wij voor u. Opalescence voor thuis wordt verkocht in kleine spuitjes, waarmee u het bitje kunt vullen. Vervolgens dient u het bitje in de mond te plaatsen en licht aan te drukken. Omdat bleekgel van Opalescence dik genoeg is om niet uit de mond te lopen, is het uitstekend geschikt om de tanden tijdens het slapen te bleken. Het gebit zal echter niet in één nacht gebleekt zijn, zodat u het bleekproces over het algemeen vijf dagen achtereen moet uitvoeren. Na afloop van elke behandeling met Opalescence moeten de mond en de bleekmal steeds goed worden nagespoeld en schoongemaakt met water.

Opalescence – veilige en professionele bleekgel

Opalescence heeft als belangrijkste ingrediënt carbamideperoxide. Dit is het actieve bleekmiddel dat ook wordt aanbevolen door tandartsen, en bij professionele behandelingen wordt daarom vaak gekozen voor Opalescence. Het hoofdbestanddeel carbamideperoxide heeft betere eigenschappen dan het in Nederland en België inmiddels verboden waterstofperoxide, zodat Opalescence uitstekend bekendstaat. Het geeft bovendien sneller en langduriger resultaat dan bleekgel op basis van non-peroxide middelen. Waar u bij het gebruik van Opalescence wel voor moet oppassen, is dat u de gel niet inslikt. Dit kan diarree en een geïrriteerde keel tot gevolg hebben. Voor het beste effect dient tijdens de thuisbehandelperiode met Opalescence voorts het gebruik van koffie, thee, rode wijn, koolzuurhoudende dranken en tabak zoveel mogelijk te worden beperkt.

bg25bleken