Updates omtrent het coronavirus


Omtrent het coronavirus zijn veel ontwikkelingen gaande in Nederland. Ook bij Tandartspraktijk Kennemerland houden wij hier rekening mee. Wij proberen u tijdens deze periode zo goed mogelijk te informeren. In dit artikel leest u de meest recente updates van Tandartspraktijk Kennemerland.

Update 23 april 2020: belangrijk om te weten

Tot ons grote genoegen hebben we onlangs te horen gekregen dat onze praktijk weer open mag voor reguliere zorg. Voor de kwaliteit van uw gebit vinden we het enorm belangrijk dat ook de reguliere zorg niet te lang uitgesteld wordt. 

Na uitgebreid overleg hebben we ervoor gekozen om alleen patiënten uit te nodigen waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond en niet besmet zijn met het coronavirus. 

We volgen hiermee het advies van de commissie Leidraad Mondzorg Corona. 

Dit advies wordt ondersteund door het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Vanaf 22 april 2020 gaan alle reguliere ingeplande afspraken dus in principe gewoon door. Indien u nog geen afspraak heeft, kunt u bellen naar 023-5265500 of mailen naar info@kennemerland.nl

Onze patiënten worden daags voor het bezoek aan de praktijk gebeld om onderstaande vragen te bespreken. Hetzelfde gebeurt bij binnenkomst in onze praktijk. 

Mocht u voorafgaand of na ons telefonisch contact van mening zijn dat u (toch) één van onderstaande vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze praktijk (023 526 5500). Het kan zijn dat we, naar aanleiding van dit gesprek, niets anders kunnen dan uw afspraak kosteloos verplaatsen. Bij ernstige pijn kunnen we u dan doorverwijzen naar een speciaal behandelcentrum. 

 • Heeft u nu corona? 
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona? 
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden? 
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38 graden)? 
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen? 
 • Bent u in thuisisolatie? 
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat gebrekkige handhygiëne bij de corona-uitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn, zullen we u bij het binnengaan van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren met handalcohol. 

We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de rijksoverheid wordt geadviseerd. 

Tot slot nog een aantal aanwijzingen: 

 • Kom niet te vroeg, dus het liefst vlak voor de afspraak, bij ons binnen. 
 • Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van ons personeel op. Zij zijn volledig op de hoogte van alle nieuwe richtlijnen in de mondzorg. 
 • Om voldoende afstand te kunnen bewaren mogen er maar een beperkt aantal patiënten naar binnen. U kunt daarom verzocht worden om buiten bij de deur of in de auto te wachten tot u wordt binnen geroepen. U kunt dit voorkomen door alleen naar uw afspraak te komen. Indien strikt noodzakelijk kan er uiteraard 1 ouder of begeleider mee. 
 • Verlaat na uw behandeling a.u.b. zo spoedig mogelijk de praktijk. 

Update 21 april 2020: deuren weer open

Tandartspraktijk Kennemerland opent haar deuren met ingang van woensdag 22 april 2020 voor alle tandheelkundige zorg & orthodontie. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan protocollen die veilig behandelen voor u en ons waarborgt. Gemaakte afspraken gaan vanaf nu door. U kunt bellen voor een nieuwe afspraak als u die nog niet had op ons telefoonnummer 023-5265500 of per mail info@kennemerland.nl

Update 1 april 2020: aantal mensen per locatie

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben wij per locatie bepaald hoeveel mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn. Wij hebben hierbij zeer ruime marges aangehouden. U kunt de mededeling van het toegestane aantal personen op de balie van iedere vestiging vinden. Op die manier hoopt Tandartspraktijk Kennemerland bij te dragen aan de gezondheid van onze cliënten.

Update 29 maart 2020: spoedbehandeling en telefonisch consult

Ondanks het coronavirus behandelen wij nog steeds graag al uw spoed en spoed gerelateerde klachten. Neem bij twijfel gerust contact met ons op via 023-5265500. Ons team van tandartsen en assistentes staat voor u klaar. Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor een telefonisch consult met de tandarts. Van ma t/m vr helpen wij u graag vanaf 8 tot 17 uur. Buiten deze tijden kunt u bellen met de spoeddienst via 0900-1515. Na 6 april 2020 zijn wij ook weer in de avond en in het weekend geopend.


Wilt u contact opnemen met Tandartspraktijk Kennemerland? U kunt bellen met 023-5265500